Putin podržao Madura: Spoljno mešanje krši međunarodno pravo

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

24.01.2019

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom,saopštila je pres-služba Kremlja. Putin je izrazio svoju podršku legitimnim vlastima Venecuele u uslovima spolja isprovociranog zaoštravanja unutrašnje političke krize.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro i Vladimir Putin 

- Predsednik Rusije izrazio je svoju podršku legitimnim vlastima Venecuele u kontekstu spoljnog mešanja u unutrašnju političku krizu. Naglasio je da destruktivno spoljno mešanje grubo krši osnovne norme međunarodnog prava. On je govorio i u prilog pronalaženju rešenja u okviru ustavnog polja i prevazilaženju razlika u venecuelanskom društvu putem mirnog dijaloga - ističe se u saopštenju.

Pres-služba dodaje da je predsednik Venecuele dao svoju ocenu o opasnom razvoju događaja u zemlji poslednjih dana i zahvalio na principijelnom stavu Rusije.

Predsednici su ponovo potvrdili zajednički stav da treba nastaviti saradnju Rusije i Venecuele u različitim oblastima.

Erdogan: Narod podržava Madura

- Turskoj je nemoguće da podrži razvoj događaja u Venecueli - izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

On je rekao da veruje da će narod Venecuele nastaviti da podržava venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, preneo je Rojters.

Govoreći na konferenciji za novinare koju je u Ankari održao sa predsednikom Malte, Erdogan je rekao da smatra da su komentari američkog predsednika Donalda Trampa o Venecueli šokantni i dodao da demokratije treba da poštuju izborne rezultate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading