Makron: Žalim zbog 11 poginulih, ali oni nisu žrtve policije!

Autor: Tanjug

Svet

29.01.2019

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je žaljenje zbog 11 osoba koje su poginule otkako su 17. novembra u Francuskoj počeli protesti pokreta „Žuti prsluci”, ali je pritom istakao da niko od poginulih nije bio „žrtva snaga reda”, prenosi Tanjug.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

- Ukazujem da su većinom izgubili život zbog ljudske gluposti, ali da niko od njih nije bio žrtva snaga reda - rekao je sinoć Makron tokom posete Egiptu, odgovarajući na pitanje novinara o poštovanju ljudskih prava u Parizu, prenose francuski mediji.

Francuski predsednik je istakao da, iz tog razloga, želi da oda počast profesionalizmu snaga reda.

Makron je pozdravio činjenicu da je u Francuskoj dozvoljeno slobodno izražavanje i napomenuo da demonstracije "Žutih prsluka" nikada nisu bile zabranjene.

Osvrnuvši se na privođenja tokom protestnih skupova, rekao je da su privođenja bila legitimna i da su uhapšeni "izgrednici i ekstremisti jer su razbijali, uništavali, napadali druge građane ili institucije a ne zato što su nešto govorili ili mislili".

"Figaro" napominje da predsednik Makron retko javno govori o "Žutim prslucima" i nasilju tokom protesta.

Većina među 11 osoba koje su poginule tokom protesta "Žutih prsluka" izgubila je život u saobraćajnim nesrećama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading