Čikago na udaru mraza, biće hladnije nego na Antartiku! Tramp: Globalno zagrevanje, vrati se!

Autor: b92.net, Republika

Svet

29.01.2019

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovi Sjedinjenih Američkih Država do kraja nedelje zahvatiće veoma niske temperature koje će se spustiti i do minus 53 stepena, upozoravaju meteorolozi. Najhladnije će biti već u sredu, a Čikago će biti hladniji i od Antarktika, navodi BBC, dodajući da se ovako niske temperature dogadaju jednom u 25 godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Temperature znatno ispod nule osetiće najmanje 55 miliona ljudi. 

Vanredno stanje proglašeno je u Viskonsinu, Mičigenu, Ilinoisu, Alabami i Misisipiju, a vlasti u Ajovi su upozorile građane da tokom boravka na otvorenom ne udišu duboko i ne govore mnogo. 

Više hiljada škola je zatvoreno, uglavnom na severozapadu SAD.

Američki meteorološki zavod objavio je da bi i samo 10 minuta boravka na ovakvoj hladnoći moglo da dovede do ozbiljnih promrzlina.

Ovim povodom oglasio se i predsednik Donald Tramp koji je na Tviteru napisao da "na prelepom Srednjem zapadu", ledene temperature dostižu minus 60 stepeni i da ljudi ne mogu da izdrže napolju ni par minuta. 

- Šta se zaboga desilo sa tim globalnim zagrevanjem? Molim te vrati se brzo, trebaš nam! - napisao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading