Lavrov: Ucene Zapada - osuđene na propast

Autor: Tanjug

Svet

08.02.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pokušaji zapadnih zemalja da nateraju Rusiju da prihvati diktirane odluke SAD i saveznika osuđeni su na propast", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

On je na skupu povodom Dana diplomata kazao da je Zapad više puta demonstrirao opsednutost svojom prevlašću, preneo je Tas.

Lavrov je podsetio i na opasku ruskog diplomate i državnika Jevgenija Primakova da je Rusija osvojila priznanja kao zemlja koja brani svoje interese u multipolarnom svetu.

On je naveo da se SAD i njihovim evropskim saveznicima to ne sviđa, ali da je to objektivni tok istorije.


- Ono što nas čini tako sigurnim je da našu viziju održavanja međudržavnih kontakata na bazi međunarodnih zakona i Povelje UN i principa poštovanja tuđih interesa deli velika većina svetske zajednice koja je umorna od geopolitičkih igara i sankcija i ucena. I oni su kao i mi, zainteresovani da se situacija poboljša i da se pojača ravnopravna međunarodna saradnja - dodao je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading