(FOTO) Gori Albanija, protestanti se ne smiruju! Policija morala da stavi bodljikavu živu oko parlamenta!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

21.02.2019

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hiljade demonstranata koji podržavaju albansku opoziciju opkolili su danas parlament u Tirani i zahtevaju ostavku Vlade zbog navodne korupcije i veza sa organizovanim kriminalom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bodljikava žica oko albanskog parlamenta

Parlament štite stotine policajaca i postavljena bodljikava žica. Današnja skupštinska sednica je otkazana.

Opozicioni poslanici, koje predvodi Demokratska stranka, potpisali su ostavke na poslaničke mandate i zahtevaju prevremene izbore.

Pristalice opozicije nalaze se ispred zgrade parlamenta i nose antivladine transparente, preneo je AP.

Vladajući socijalisti imaju 74 mandata u parlamentu od 140 poslanika.

Šef spoljne politike EU i komesar za proširenje Johanes Han osudili su potez opozicionih poslanika da podnesu ostavke kao "kontraproduktivan". Oni kažu da poslanici "idu protiv demokratskog izbora albanskih građana i potkopavaju napredak koji je zemlja ostvarila na putu ka EU".

Kako se navodi na oko zgrade parlamenta i na ulicama Tirana je više od 1.500 pripadnika policije, specijalnih snaga i garde.

Na antivladinom protestu održanom prošlog četvrtka došlo je do sukoba protestanata i policije, pa su uoči današnjeg protesta apel na uzdržanost uputili predsednik Albanije Iljir Meta i Ambasada SAD u Tirani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading