(VIDEO) Neverovatno! Evo ko bi izvukao deblji kraj u nuklearnom ratu Indije i Pakistana

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

27.02.2019

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko su ozbiljni teški incidenti koji se ovih dana dešavaju između dve nuklearne sile Indije i Pakistana? Preti li svetu prvi nuklearni sukob?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uništen indijski avion nakon napada

Sultan Mahmud Hali, bivši komandant pakistanskog ratnog vazduhoplovstva, za RT kaže da je pretnja velika, ma koliko on lično želeo da se situacija smiri.

- Niko ne želi da ovi sukobi eskaliraju u sukob koji bi rezultirao obostranim uništenjem. Novi incidenti će definitivno dovesti do totalnog rata - ističe Hali. 

Prema njegovim rečima, Indija je superiornija sila, sa vojskom koja je tri puta veća od pakistanske i znatno snažnijom ekonomijom koja bi mogla da izdrži mnoge udare.

- Pakistan bi u slučaju sukoba, kao slabija zemlja, izvukao deblji kraj. Kao što je i Rusija nuklearna sila, i ona se uzdržava od upotrebe atomskog oružja, ali ako ste saterani uza zid, onda će Pakistan biti prinuđen da uzvrati nuklearnim oružjem, što bi naravno dovelo do užasnog uništenja u celoj regiji -objašnjava Hali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading