Stručnjaci otkrivaju: Šta govor tela Kima i Trampa zaista govori o njihovom sastanku

Autor: Tanjug

Svet

27.02.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci za govor tela ocenili su da su predsednik SAD Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim Džong Un uložili veliki napor da pokažu da se slažu na sastanku u Hanoju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaljubljeni: Donald Tramp i Kim Džong Un

- Obojica su se trudili da pokažu da im se odnos poboljšao od poslednjeg sastanka, što se videlo po tome što su oponašali pokrete jedan drugog - izjavio je stručnjak za govor tela Alen Pis, prenosi Rojters.

Eksperti kažu da je ova razmena gestova u suprotnosti sa govorom tela na istorijskom prvom sastanku dvojice lidera, u Singapuru pre osam meseci, kada su obojica pokušavali da ostave utisak "alfa mužjaka". 
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nakon tog sastanka, Tramp je izjavio da su se njih dvojica "zaljubili jedan u drugog", što je velika razlika u odnosu na njegove izjave iz 2017. Tada je rekao da je Kim "mali čovek-raketa" i "bolesno štene", a Kim je njega nazvao "senilnim starcem".

Tramp ima 72 godine i više je nego dvostruko stariji od Kima koji ima 35.


Kim i Tramp su prišli jedan drugom hitro i sa ispruženim rukama, što ukazuje na familijarnost, dok je na prethodnom susretu bilo više oklevanja sa Kimove strane. 
 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kada su seli, ocenjuju stručnjaci, bilo je znakova napetosti - Tramp je sedeo u svojoj tradicionalnoj, dominatnoj pozi, dok je Kim držao ruke na kolenima, što ukazuje na frustraciju i samokontrolu.

- Obojica su se smejala samo kada se to od njih očekivalo, i onako kako su vežbali - rekao je Kim Jung-hi, direktor korejske laboratorije za govor tela, koji smatra da su predsednici "izvodili tačku".

Dvojica vođa sastaće se u nekoliko navrata i sutra i pokušati da postignu napredak u pregovorima o denuklearizaciji Severne Koreje, koji su do sada imali malo opipljivih rezultata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading