Netanijahu kod Putina: Uzajamne veze sprečile vojni sukob

Autor: Tanjug

Svet

27.02.2019

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Veze između Izraela i Rusije sprečile su sukob dve vojske i doprinele bezbednosti u regionu", rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. On je to rekao Putinu na početku njihovog sastanka u Moskvi, prvog nakon što su izraelske snage oborile ruski izviđački avion u Siriji u septembru 2018. godine, prenosi izraelski sajt Harec.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Netanijahu i Putin

Izraelski premijer rekao je da je to od 2015. godine 11. susret dvojice lidera, ali i istakao da najveću pretnju regionu predstavlja Iran i da je Izrael odlučan da nastavi svoje napade kako bi sprečio da se Teheran učvrsti u Siriji.

Netanijahu i Putin razgovarali su, između ostalog, o situaciji u Siriji i jačanju bezbednosne koordinacije.

Tom prilikom Netanijahu je istakao i da je turistička saradnja na visokom nivou, kao i da svake godine 400.000 Rusa poseti Izrael, dok 200.000 Izraelaca poseti Moskvu.

Netanijahu bi trebalo da se u toku dana vrati u Izrael, budući da je skratio posetu, jer se očekuje da vrhovni izraelski tužilac Avihaj Mandelblit ove nedelje objavi da li će protiv njega podići optužnicu za korupciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading