HOROR: Maloletni otac ubio bebu pošto ju je uzeo od usvojitelja!

Autor: blic.rs

Svet

22.08.2017

13:00 >> 13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tromesečnog Gabrijela ubio je biološki otac samo pet nedelja nakon što ga je preuzeo od Rejčel i Hejdi Mekfarland koje su ga usvojile.

RepublikaFoto: pixabay.com
Dao dete na usvajanje, zatim ga uzeo nazad i ubio!

Par iz Ajove (SAD) ugovorio je usvajanje sa Rejčelinom koleginicom Markejom Atkins, koja je ostala trudna kao tinejdžerka, i bili su prisutni tokom porođaja, u decembru 2013. godine.

Međutim, Atkinsonova se kasnije predomislila i zatražila starateljstvo nad detetom, u čemu je i uspela jer nije potpisala sve potrebne formulare.

Pet nedelja kasnije, dečaka je ubio njegov maloletni biološki otac, Dru Džejms Vilersmit (17), koji ga je tresao dok nije prestao da diše. On je kasnije osuđen na 50 godina zatvora zbog drugostepenog ubistva.

Sudija Okružnog suda u Ajovi odlučio se za poravnanje nakon što je presudio da je advokat postupio nemarno.

- Formular o starateljstvu nikada nije potpisao ni jedan od roditelja, i očigledno je da mu dete nije bilo prioritet - rekla je Rejčel za magazin "Pipl".

 

 

Paru je ipak dodeljena odšteta od 3.250.000 dolara, a kako je rekla Rejčel, "srećni smo što je sudija presudio da je došlo do nemara".

- To je bio naš cilj. Nećemo videti taj novac - rekla je Rejčel.

Par je dečaka imao samo 78 dana, a usvajanje im nikada nije bilo u planu.

- Učinilo nam se kao da je to naša šansa da postanemo roditelji. Njegovu biološku majku nije bilo briga što smo istopolni par. Delovalo je kao previše dobro da bi bilo istina... i bilo je - rekla je Rejčel.

Rejčel i Hejdi su od tada usvojile dve devojčice, a kada im je u martu 2014. godine rečeno da moraju da vrate dečaka, nisu mogle ništa da urade.

- Bilo je užasno, nemam reči. Htela je da ga uzme nazad i morale smo da ga damo - ispričale su.

Njihova advokatia Roksana Konlin ipak tvrdi da njihov tadašnji advokat "nije uradio ono što je trebalo, jer da je potpisala dokument, više ne bi mogla da ga uzme nazad", prenosi "Independent".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading