Nova saznanja o ubistvu Kašogija: Detalji zverske likvidacije novinara iz dana u dan postaju sve strašniji!

Autor: Republika

Svet

04.03.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija je, nakon komadanja, spaljeno u velikoj peći koja se nalazi u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Ove pretpostavke emitovane su na televiziji Al Džazira Arabik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džamal Kašogi

Turske vlasti, kako piše Al Džazira, već su ranije sumnjale na peć koja se nalazi u dvorištu. Osim toga, sumnjali su da su vreće u kojima se nalaze ostaci ubijenog novinara u jednom trenutku premeštene iz konzulata u stan konzula koji se nalazi nekoliko stotina metara dalje.

Al Džazira je razgovarala s radnikom koji je izradio peć u dvorištu. On im je kazao kako je sve rađeno prema specifikacijama saudijskog konzula. Peć je, ispričao je, trebalo da bude duboka, te je morala biti napravljena da izdrži temperature iznad 1.000 stepeni Celzijusa. To je dovoljno da se rastopi metal.

Nakon što je kremiran novinar, u peći se peklo meso kako bi se prikrili tragovi, piše Al Džazira.

Telo novinara je gorelo tri dana, rekao im je izvor blizak istrazi. U dokumentarcu su učestvovali brojni političari, zaposleni u bezbednosnim službama, kao i prijatelji novinara.

Džamal Kašogi, kritičar saudijskog režima i povremeni dopisnik Vašington posta, ušao je početkom oktobra prošle godine u saudijski konzulat u Istanbulu kako bi zatražio papire za venčanje s turskom verenicom koja ga je čekala ispred. Iz konzulata nikada nije izašao.

Saudijska Arabija ispočetka je negirala da imaju ikakve veze s nestankom novinara te da je on živ napustio konzulat. Ipak, naknadno se uspostavilo da je ubijen, a svi dokazi upućivali su prema vrhu vlasti Saudijske Arabije. Ostaci novinara još uvek nisu nađeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading