KAKAV SPOJ: Podgorica i Ankara od danas gradovi pobratimi

Autor: Tanjug

Svet

07.03.2019

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i vršilac dužnosti gradonačelnika Ankare Ali Gokšin potpisali su u sredu u Ankari Sporazum o bratimljenju dva grada.

RepublikaFoto: Photo by Ankara University on Unsplash
Turska zastava

U prethodnom periodu postavljen je snažan temelj političke, ekonomske i kulturne saradnje Crne Gore i Turske, kao i Podgorice i Ankare, o čemu svedoči prisustvo velikog broja turskih privrednika u Podgorici, delovanje turskog kulturnog centra "Junus Emre" i Turske agencije za izgradnju i razvoj TIKA, te sve veći broj turskih turista u našem gradu. 

- U tom smislu, potpisivanje Sporazuma o bratimljenju glavnih gradova dve države predstavlja osnov za dalje jačanje naših odnosa - izjavio je Vuković, preneo je portal CdM.me.

On je naveo da Crnu Goru i Tursku, baš kao i Podgoricu i Ankaru, mnogo toga povezuje.

- Najstariji deo Podgorice - Stara varoš, nastala je za vreme Otomanske imperije, a ljudi sa prostora današnje Turske ostavili su vrlo dubok identitetski trag u našoj istoriji. Crna Gora i Podgorica predstavljaju sredine koje su izrazito multietničke, multinacionalne i multikonfensionalne i to je bogatstvo kojim se veoma ponosimo i koje želimo dodatno da afirmišemo - istakao je Vuković.

VD gradonačelnika Ankare Ali Gokšin istakao je da je Sporazum između tog grada i Podgorice još jedna potvrda prijateljstva dve države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading