Šokantno priznanje američke senatorke: Zverski sam silovana kada sam bila u vojnoj službi!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.03.2019

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka senatorka Marta Meksali, prva žena koja je u sklopu američkih vazdušnih snaga učestvovala u borbi, izjavila je da ju je silovao nadređeni oficir u vreme kada je bila u vojnoj službi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Meksali je jedna od žrtava koje svedoče u sudskom procesu o seksualnim skandalima u američkoj vojsci, a tokom ročišta održanog u sredu kazala da ju je silovao oficir u američkim vazdušnim snagama, prenosi Bi-Bi-Si.

Republikanska senatorka je tokom svedočenja izjavila da slučaj nije odmah prijavila jer je bila posramljena i zbunjena.

- Krivim sebe. Bila sam posramljena i zbunjena i mislila sam da sam snažna, a ostala sam bespomoćna - kazala je Meksali, koja je optužila nadređene oficire za zloupotrebu položaja na različite načine.

Tokom svedočenja senatorka je koristila termin "počinitelji", ali nije otkrila detalje o slučaju.

Meksali nije prva senatorka koja je ove godine otkrila da je bila žrtva silovanja. I senatorka Džoni Senst je u januaru otkrila da je silovana tokom pohadanja koledža, kao i to da ju je zlostavljao bivši muž

Pred odborom Senata je rekla i da je bila zgrožena načinom na koji su se kasnije odnosili prema njenom slučaju.

Ona je tokom dve decenije bila pukovnik američkih vazdušnih snaga i učestvovala u misijama u Saudijskoj Arabiji i Avganistanu.

Priznanja su usledila kao rezultat američke kampanje "MeToo", koja za cilj ima da ohrabri žrtve da otkriju svoja teška iskustva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading