Orkanska oluja potpuno zaustavila saobraćaj, jedna osoba poginula

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.03.2019

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja praćena orkanskim vetrom pogodila je u nedelju Nemačku, što je dovelo do otkazivanja i odlaganja polazaka vozova i aviona, posebno na zapadu zemlje.

RepublikaFoto: facebook.com/Severe Weather Europe
Foto: Ilustracija

Policija je saopštila da je 47-godišnji vozač poginuo kada je na njegov automobil palo drvo u Bestvigu, na oko 100 kilometara severoistočno od Kelna, prenosi AP.

Železnička kompanija Dojče ban saopštila je da je obustavila regionalni saobraćaj, kao i saobraćanje vozova na dugim distancama u u pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, jer je nekoliko linija u prekidu pošto ih je blokiralo drveće koje je palo na šine.


Pojedini letovi sa aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su. Dva aviona koja su letela ka aerodromu Keln-Bon su preusmerena zbog jakog vetra.

Zoološki vrtovi u Dortmundu, Vupertalu i Hamu zatvoreni su iz predostrožnosti zbog oluje, dok se u Duisburgu srušio teretni kran i delimično završio u reci Rajni.

Meteorološka služba izdala je u nedelju upozorenje za velike delove zapadne i centralne Nemačke, predviđajući udare vetra i do 120 kilometara na čas, a danas se očekuju i snežne padavine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading