Napadač sa najmaleroznijeg mesta na svetu prenosio ubijanje uživo na Fejsbuku

Autor: Tanjug

Svet

15.03.2019

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od napadača koji je pucao na vernike u džamiji na Novom Zelandu prenosio je uživo preko Fejsbuka kako puca na vernike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Policija na licu mesta

Snimak u trajanju od 16 minuta postavljen je na stranicu koja pripada Brentonu Tarantu, ali ga je Fejsbuk ubrzo obrisao.

Snimak je napravljen očigledno preko kamere koju je nosio na svojoj glavi. On pokazuje muškarca kako se u borbenoj vojnoj opremi vozi do džamije Al Nur u centru Krajstčerča. 

Pošto je parkirao vozilo, uzima jednu od više pušaka iz kola i ulazi u džamiju. Zatim, približivši se vratima počinje da puca.

Na snimcima se vidi i kako je ovaj muškarac proveo u džamiji nekoliko minuta, menjajući municiju nekoliko puta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U jednom trenutku izlazi iz džamije da uzme još jedno oružje iz automobila, puca na ljude na ulici, a zatim se vraća i sistematski puca u tela.

Zatim odlazi, pucajući u još jednu prolaznicu na ulici, pre nego što se odvezao svojim automobilom, ispalivši još jedan hitac kroz prozor.

Policija je saopštila da radi na tome da ukloni snimak sa Interneta.

Oglasio se i Fejsbuk navodeći da je uklonio zabrinjavajuće profile i da je obrisao sve poruke podrške napadima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

JEDAN OD NAPADAČA IZ AUSTRALIJE

Australijski premijer Skot Morison potvrdio je da je jedan od četvoro uhapšenih napadača na džamije na Novom Zelandu državljanin Australije i za njega rekao da je "ekstremista, desničarski, nasilni terorista".

AP prenosi da je muškarac koji je preuzeo odgovornost u objavljenom manifestu saopštio da je 28-godišnji Australijanac bele puti koji je na Novi Zeland došao s jedinim ciljem da isplanira i obuči se za napad.

Inače, Novi Zeland redovno pogađaju zemljotresi, a 2016. je bio baš razoran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading