Oglasio se Srbin sa Novog Zelanda o stravičnom masakru

Autor: n1info.com

Svet

15.03.2019

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa nije moglo da sluti da bi ovako nešto moglo da se dogodi u Krajstčerču, kaže za Dragan Dujaković, Novozelanđanin srpskog porekla, koji 11 godina živi u tom gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesto krvavog pira

On svedoči da je nakon napada koji se dogodio u 13.30 po lokalnom vremenu ceo o grad u šoku. Dujaković za N1 dodaje, da je bilo informacija da se u centru grada nalazilo devet napadača što je izazvalo dodatnu paniku.

Škole su bile zatvorene do sedam sati po lokalnom vremenu, a đaci nisu smeli da izlaze iz učionica. Takođe, je i centar grada bio zatvoren za saobraćaj, a zatvarili su i prodavnice i tržne centre. Navodi i da je vojska u Krajstčerč poslala pojačanje, s obzirom da sam grad ima svega 1.000 policajaca.

- Ljudi su i dalje uplašeni. Ono što sam video može da se izjednači sa nekim situacijama iz građanskih ratova koje smo mi preživali - kaže Dujaković koji živi blizu Linvuda gde se desio jedan od napada. Dodaje da bolnica koja ima 12 operacionih sala "radi non-stop", navodeći da nikad nije video toliko policije i kola hitne pomoći.

- Ovo je 'kraj nevinosti' za Novi Zeland pošto niko i nikad nije očekivao da će ovde da se desi ovako nešto. Ovde svi dođu da bi živeli normalan život. Policija čak ni ne nosi oružje sa sobom - kaže Dujaković.

On napominje da je Brenton Tarant (28) uhapšen blizu jedne srednje škole u centru grada.

- To to su bile scene haosa. Pokušao sam da zovem svoju ćerku. Ona mi je samo šaputala da su svi ispod stolova i da ne smeju da mrdaju - rekao je Dujaković.

Novozelandska policija je saopštila da je 49 osoba ubijeno, a 20 povređeno u pucnjavi u dve džamije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading