Kim poslao "batlera u Moskvu: Sprema se sastanak sa Putinom

Autor: Tanjug

Svet

21.03.2019

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki severnokorejski zvaničnik Kim Čang Son, koga mediji zovu "batler" lidera Kim Džon Una nalazi se u Moskvi već nekoliko dana, rekli su neimenovani izvori sugerišući da bi Kim mogao uskoro da poseti Rusiju. Kim Čang Son je u Moskvu stigao u utorak preko Pekinga i još je u ruskoj prestonici, rekli su izvori iz ova dva grada, prenosi Jonhap.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Južnokorejska agencija navodi da sve ovo ukazuje da Pjongjang možda priprema prvu posetu Kima Rusiji od stupanja na dužnost jer je reč o čoveku koji je zadužen za logističke pripreme Kimovih putovanja u inostranstvo.

On je boravio u Singapuru u junu prošle godine i Hanoju prošlog meseca uoči Kimovih sastanaka sa Donaldom Trampom.

 

 

U Rusiji su ovog meseca već boravila tri severnokorejska zvaničnika, a delegacija ruskih senatora takođe je posetila Pjongjang ove nedelje.

Kim je od prošle godine četiri puta posetio Kinu gde je razgovarao sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, ali još nije bio u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading