Pobuna u britanskoj vladi protiv Tereze Mej?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.03.2019

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri u britanskoj vladi otvoreno su se pobunili protiv premijerke Tereze Mej i traže njeno smenjivanje, a pregovore o Bregzitu završio bi privremeni premijer, javljaju britanski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej

Mediji piše da ministri žele time da spasu Bregzit i spreče da parlament preuzme kontorlu nad ovim procesom. 

Prema navodima "Sandej tajmsa", najmanje šest ministara želi da njen zamenik Dejvid Lidington preuzme mesto šefa vlade do izbora.

List navodi da će se ministri suočiti s premijerkom u ponedeljak na sednici vlade i da će zapretiti masovnom ostavkom ako se ona ne povuče, prenosi Blumberg.

Osim Lidingtona, podršku članova kabineta imaju i aktuelni šef diplomatije Džeremi Hant, kako navodi "Dejli Mejl", i ministar ekologije Majkl Gouv.

Britanija je po prvobitnom planu trebalo da napusti EU 29. marta, a sa liderima EU postignut je dogovor o odlaganju Bregzita do 22. maja ako britanski parlament iduće sedmice usvoji sporazum o Bregzitu. U protivnom, Britaniji preti izalazak iz Unije bez sporazuma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading