"Rusima bi više odgovaralo da je izabrana Hilari Klinton"

Autor: Tanjug

Svet

28.03.2019

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi bilo mnogo razumnije da Rusija promoviše Hilari Klinton kao kandidata za predsednika, navodeći uz malo dokaza da bi ona otežala američko bušenje nafte i gasa, čime bi povećala poziciju Rusije na globalnim tržištima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Gledajući na drugačiji način, Rusija bi radije imala Hilari nego Donalda Trampa. To vam sada mogu reći - izjavio je Tramp u intervjuu za Fox njuz.

On je u svom prvom intervjuu nakon objavljivanja rezultata istrage rekao da je istraga specijalnog tužioca Roberta Malera o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine bila neportrebna i da bi fokus sumnji trebalo da bude "na drugoj strani".

Tramp je napao Malerov tim rekavši da su ga popularisale pristalice Hilari klinton i da je deo veće demokratske kampanje usmerene protiv njega.

- Reći ću vam ovo o Rusiji, da su imali išta protiv mene, davno bi to izašlo na videlo - rekao je Tramp.

Istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore završila se prošlog petka, a državni tužilac Vilijam Bar objavio je da specijalni tužilac nije mogao da nađe dokaze o zaveri ili koordinaciji između Trampove kampanje i Rusije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading