Pogled iz Rusije: Evo kako Moskva gleda na predizbornu kampanju u Ukrajini

Autor: Tanjug

Svet

01.04.2019

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predizborna kampanja u Ukrajini ima sve šanse da u istoriji ostane upamćena kao gruba, prljava i žestoka", izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatije Grigorij Karasin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je takođe upozorio i na mogućnost da u naredne tri sedmice Kijev pokuša da izvede čitav niz provokacija na jugoistoku Ukrajine, među kojima i vojne.

- Rusija želi da normalizuje odnose sa Ukrajinom, zemljom sa kojom se graniči, za koju je vezuju istorijsko, duhovno i civilizacijsko zajedništvo. Međutim, to što se danas dešava u toj zemlji, ne daje šansu da se to obistini - istakao je.

 

 

Karasin je rekao i da je antiruski faktor postao norma za mnoge ukrajinske političare koji tu temu aktivno eksploatišu u predizbornim kampanjama.

Podsetimo, nakon prebrojanih 70 odsto biračkih listića, komičar Vladimir Zelenski je osvojio 30,45 odsto glasova, na drugom mestu se našao Petro Porošenko sa 16,19, dok je treća Julija Timošenko sa 13,15. 

Drugi krug, koji će odrediti ishod kampanje biće održan 21. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading