Zbogom, Trampe! Američka ministarka unutrašnje bezbednosti PODNELA OSTAVKU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.04.2019

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ministar za unutrašnju bezbednost Kirstjen Nilsen podnela je ostavku, a na njeno mesto privremeno je postavljen Kevin Mekalinan, aktuelni komesar za carinu i pograničnu zaštitu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp sinoć je na "Tviteru" objavio da Nilsenova napušta dužnost i da joj se on zahvaljuje na službi.

Nilsenova je saopštila da je podnela ostavku, ali da će ostati na dužnosti do 10. aprila kako bi pomogla oko primopredaje dužnosti.

Nilsenova je bila glavna osoba za unutrašnju bezbednost od decembra 2017. godine.

Njeno odjeljenje je odgovorno za sprovođenje nekih od najspornijih Trumpovih politika, kojima pokušava smanjiti broj meksičkih migranata i stanovnika država Centralne Amerike koji ulaze u SAD bez odgovarajuće dokumentacije.

Nilsenova je nadgledala sprovođenje Trumpovih planova kao što su izgradnja zida na granici s Meksikom i odvajanje jece migranata od njihovih porodica.

Sajt "Aksios" (Axios.com) objavio je da Tramp već dugo vremena želi da smeni Nilsenovu jer je "slaba što se tiče migracija", uključujući pitanja gradnje zida na granici sa Meksikom i deportaciju ilegalnih migranata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading