Lavrov kritikuje SAD: U Vašingtonu preovladale pristalice nove trke u naoružanju

Autor: Tanjug

Svet

13.04.2019

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Akcije Vašingtona u oblasti nuklearnog razoružanja pokazuju da su u Sjedinjenim Državama prevladale pristalice nove trke u naoružanju", izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na 27. Skupštini Saveta za spoljne poslove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

- Nakon propasti Sporazuma o protivbalističkim raketama sada je na redu Sporazum o eliminaciji raketa kratkog i srednjih dometa. Posle toga, moguće je da će biti problema sa produženjem Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog oružja - izjavio je Lavrov. 

On je dodao da će sve ovo "imati katastrofalne posledice", ne samo za one oblasti međunarodnog života koje su bile regulisane ovim sporazumima, već i za preostale mehanizme u oblasti nuklearnog razoružanja i neširenja, prenosi TAS S.


Prema njegovim rečima, ako se napravi procena akcija Vašingtona u ovoj oblasti, može se zaključiti da su prevladale pristalice nove trke u naoružanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading