Baba Vanga i Nostradamus predvideli požar u francuskoj svetinji

Autor: Republika

Svet

16.04.2019

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proročanstvo vezano za Nort Dam, pišu sajtovi širom interneta, ostvarilo se na osnovu različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. april 2019. godine.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Pakko
Baba Vanga

Pariska katedrala Notr Dam koju je juče zahvatio veliki požar, zbog koga se urušio vrh tog monumentalnog zdanja, smatra se jednim od najboljih primera francuske gotske arhitekture. Vatrogasci su se neumorno borili sa vatrenom stihijiom kako bi spasili francusku svetinju, a mnogi veruju da su se proročanstva Nostradamusa i Baba Vange obistinila.

Građani su bespomoćno posmatrali šta se dešava pred njihovim očima, a čitava Francuska od sinoć tuguje za čuvenom katedralom. Nakon strahovitog požara, pojavile su se informacije da je Nostradamus, francuski lekar i astrolog, predvideo da će Notr Dam izgoreti u požaru.

On je pre 500 godina napisao zbirku od 942 poetska katrena, koje navodno predviđaju buduće događaje.

Proročanstvo vezano za Nort Dam, pišu sajtovi širom interneta, ostvarilo se na osnovu različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. april 2019. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/Velimir Remić Astro Studio

Jedna od reči koja preovladava u Nostradamusovim spisima je "emocije", i poklapa se sa onim što je predsednik Emanuel Makron spomenuo kroz svoj Tviter nalog kada je opisivao ono što se dogodilo: "Notr Dam je u plamenu. Katolici i svi Francuzi, kao i svi građani, tužni smo što ovaj deo nas gori".

- Nostradamus je uspeo da vizualizuje stotine godina unapred, trenutni požar u Notr Damu, pošto spominje istorijsku Vatru u astrološkom grafikonu. Osim toga, Saturn koji predstavlja poteškoće prisutan je u Jarcu, i to je nešto što se događa svakih 29 godina, tako da ceo obrazac označava neobičan aspekt - piše na sajtovima koji su se osvrnuli na ovo navodno proročanstvo.

Navodno, iz njegovih stihova je jasno da će Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan) biti najviše emocionalno pogođeni, a ovaj događaj - prema navodima i tumačenjima spomenute poezije - uvod je u "povratak zla, koje dolazi nakon dugog veka".

Pominju se zatim i hapšenje Džulijana Asanža, "koji je ličio na hrišćanskog sveca", kao i drugi brojne druge naznake navodno povezane sa požarom.

Takođe su se pojavile i informacije da je i Baba Vanga, koju su zvali "balkanski Nostradamus" takođe predvidela šta će se dogoditi sa čuvenom katedralom u Parizu. Ona je naime za 2019. godinu predvidela da će svet "bukvalno goreti".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading