(FOTO, VIDEO) Stravičan masakr na Uskrs: Napadnute crkve i hoteli u Šri Lanki, najmanje 207 mrtvih!

Autor: Tanjug

Svet

21.04.2019

07:24 >> 11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj poginulih u sinhronizovanim bombaškim napadima koji su danas dogodili na Šri Lanki premašio je 200, dok je više od 500 ljudi povređeno. Među stradalima su i strani turisti i lokalno stanovništvo koje danas obeležava katolički Uskrs.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stravičan masakr u Šri Lanci

Vlada je uvela policijski čas koji odmah stupa na snagu, a za sada nije poznato koliko će on trajati, prenosi Rojters.

Zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan, dodao je da se sumnja da su dve eksplozije delo bombaša samoubica, javio je AP.


Eksplozije su pogodile tri crkve i tri hotela u prestonici Šri Lanke Kolombu, kao i crkvu u gradu Negombo, a ođeknula je i eksplozija u blizini ZOO vrta u glavnom gradu.

Među poginulima su vernici i hotelski gosti, prenosi AP.

Policijski izvori su naveli da je u toku evakuacija povređenih, javio je Rojters.

Dve turističke agencije su potvrdile da su se eksplozije dogodile u hotelima u Kolombu. Lokalna TV prikazala je oštećenja na hotelima Sinamon Grand, Šangri-La i Kingsberi.

Izvori u policiji su naveli da se jedna od eksplozija dogodila u crkvi Svetog Antonija u prestonici, kao i da je u mahom katoličkom gradu Negombo pogođena crkva Svetog Sebastijana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ta crkva je na svojoj Fejsbuk stranici postavila fotografije razaranja u unutrašnjosti zdanja i zatražila pomoć javnosti.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za eksplozije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading