Rusija upozorava: SAD će nekontrolisano da trguju oružjem

Autor: Tanjug

Svet

26.04.2019

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Odluka SAD da istupe iz Sporazuma o globalnoj trgovini oružjem sa jedne strane naneće ozbiljnu štetu međunarodnoj bezbednosti, a sa druge će omogućiti Americi da nekontrolisano trguje naoružanjem", izjavio je danas ruski senator Franc Klincevič.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je, takođe, rekao i da Rusija neće krenuti stopama SAD i namerava da ratifikuje taj dokument.

- Ova odluka Amerikanaca naneće ogromnu štetu medunarodnoj bezbednosti. Stvoriće se velika napetost u svetu. SAD će sada nekontrolisano da trguju oružjem i da povećaju prodaju sopstvenog naoružanja - upozorio je on, preneo je Sputnjik.

Klincevič je dodao i da ova odluka SAD govori samo o tome da je u poslednjih nekoliko godina američko oružje postalo nekonkurentno.

- Ova odluka omogućiće SAD da primoravaju druge zemlje da kupuju njihovo oružje vršenjem pritiska, kao što je to slučaj sada sa Turskom - zaključio je ruski zvaničnik.


Američki predsednik Donald Tramp saopštio je ranije danas da su SAD odlučile da povuku podršku za Sporazum o globalnoj trgovini oružjem.

Ovaj sporazum reguliše međunarodnu trgovinu konvencionalnim oružjem, uključujući oružje malog kalibra, tenkove, borbene avione i brodove, preneo je AP. 

SAD su sporazum potpisale 2013, ali ga nisu nikada ratifikovale. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading