Erdogan o kupovini S-400: Jedni kažu ovo, drugi kažu ono, ali najvažnije je ono što mi kažemo

Autor: Tanjug

Svet

27.04.2019

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će nastaviti da jača bezbednost Turske sa ruskim sistemima "S-400" čak i ako to vodi nesuglasicama i problemima sa drugim zemljama, poput Amerike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

- Imamo ozbiljne nesuglasice sa SAD u vezi sa nabavkom sistema "S-400". Ali i pored toga što drugi kažu, nama je važna budućnost naše zemlje. Preduzećemo mere da isušimo močvaru terorizma u Siriji i nastavićemo sa kupovinom sistema "S-400" i sličnim potezima u domenu bezbednosti. Jedni kažu ovo, drugi kažu ono, ali najvažnije je ono što mi kažemo - rekao je Erdogan.

SAD zapretile su Turskoj isključenjem iz programa nabavke aviona "F-35", kao i sankcijama ako ne napusti sporazum sa Rusijom o kupovini sistema "S-400".

Vašington tvrdi da bi sistemi "S-400" u slučaju raspoređivanja u Turskoj mogli da razotkriju slabosti "F-35", navodi "Sputnjik".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading