Bes naroda! Građani Istanbula pohrlili na ulice posle odluke o ponavljanju izbora

Autor: Tanjug

Svet

06.05.2019

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezadovoljstvo građana zbog odluke da se ponove izbori u Istanbulu rezultiralo je protestima u delovima tog grada, kao što su Bešiktaš, Kadikoj i Sisli. Građani su izašli na ulice nakon što je turska izborna komisija, na zahtev vladajuće stranke AKP, poništila izbore za gradonačelnika Istanbula i naredila ponavljanje glasanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nezadovoljni ponavljanjem izbora

U blizini demonstracija se, kako javljaju turski mediji, mogu očekivati jake sigurnosne mere i poremećaji u održavanju javnog prevoza. Ne može se isključiti ni sukob između policije i demonstranata.

Novi izbori u Istanbulu održaće se 23. juna, nakon što je kandidat turske opozicione Republikanske narodne stranke (CHP) Ekrem Imamoglu proglašen sredinom aprila za gradonačelnika Istanbula.

Republikanska narodna partija je, podsećamo, saopštila da odluka o ponovnom održavanju izbora u Istanbulu ukazuje na "čistu diktaturu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading