Evo šta je papa rekao Hrvatima o patrijarhu Irineju i kanonizaciji ustaše Stepinca

Autor: Republika

Svet

08.05.2019

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja, koji je posetio Bugarsku i Severnu Makedoniju, dao je izjavu dopisniku zagrebačkog ''Večernjeg lista'' iz Rima Silviju Tomaševiću u avionu.

RepublikaFoto: Promo foto
papa Franja

Hrvatskog novinara najviše je zanimala kanonizacija Alojzija Stepinca, a papa je odgovorio da to zavisi od izveštaja zajedničke komisije koja je osnovana sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

 -I ja, koji treba da potpišem kanonizaciju sa mojom odgovornošcu molio sam, promišljao sam i tražio savet i onda sam video da treba da pitam za pomoć Irineja. Irinej je veliki patrijarh i Irinej mi je pomogao. Osnovali smo zajedno istorijsku komisiju. Radili smo zajedno. Jer i Irineja i mene jedino zanima istina. Ne pogrešiti. Čemu služi jedna izjava o svetosti, ako nije jasna istina.

Alojzije Stepinac

Ne služi nikome. Znamo da je (Stepinac, op.a.) dobar čovek, da je blaženik, ali da se učini ovaj korak, ja sam tražio pomoć Irineja da se učini istina. Izučava se. Najpre je osnovana komisija koja je dala svoje mišljenje. Ali sada se izučavaju druge tačke. Produbljuju se neke tačke kako bi istina bila jasna. Ja se ne plašim istine. Ne plašim se. Samo se plašim suda Božjeg. Hvala”, zahvalio je papa Franjo na pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading