Kim sprema vojsku, svetski mediji poručuju: To bi mogao da bude rat

Autor: Agencije, Republika

Svet

10.05.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong Un naredio je vežbu "udara dugog dometa", objavila je danas severnokorejska državna agencija KCNA, dok je samo nekoliko sati pre toga Južna Koreja saopštila da su ispaljeni projektili kratkog dometa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

KCNA je prenela da je Kim, tokom posmatranja jučerašnjih manevara, "razmotrio plan za vežbe s više projektila dugog dometa i dao naređenje da se one izvedu".

S druge strane, Južnokorejska vojska je juče saopštila da je Sever ispalio dve rakete kratkog dometa, jednu 270 a drugu 420 kilometara.

Kako je navela KCNA, manevri su izvršeni da bi se "proverili kapaciteti za brze reakcije" vojnih jedinica. Nije navedeno koji tip projektila je ispaljen.

Rojters navodi da bi ono što je lansirao Kim Džong Un moglo da izazove rat. Ta agencija navodi da su Kimove "nove rakete" pokazale da bi Pjongjang mogao brzo da reaguje u slučaju eskalacije sukoba sa Južnom Korejom i SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading