Suosnivač Fejsbuka besan: Treba ga razbiti, a razlog će vas iznenaditi

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.05.2019

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kris Hjuz, jedan od osnivača Fejsbuka izjavio je da je vreme da se ta društvena mreža "razbije", a kao razlog za to naveo da je izvršni direktor Mark Zakerberg pretvorio ovu društvenu mrežu u monopol koji guši inovacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hjuz tvrdi: Mark Zakerberg je pretvorio Fejsbuk u monopol

U članku objavljenom u "Njujork tajmsu" , Hjuz je rekao da je Zakerbergova moć "bez presedana i neamerička" i dodao da se njegov bivši kolega fokusirao na rast, što ga je dovelo do toga da "žrtvuje bezbednost i uljudnost za klikove".

Društvena mreža Fejsbuk ima više od dve milijarde korisnika, a takođe poseduje Vocap, Mesindžer i Instagram, od kojih svaki koristi više od milijarde ljudi. Fejsbuk je kupio Instagram 2012., a Vocap 2014. godine.

Prema Hjuzovim rečima, Fejsbuk je monopol koji bi trebalo prisiliti da razdvoji Vocap i Instagram, a da buduća pripajanja budu zabranjena sledećih nekoliko godina.


On je takođe pozvao na osnivanje nove federalne agencije koja bi regulisala tehnološke kompanije i čiji bi "prvi zadatak bio da zaštiti privatnost".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading