(VIDEO) Hteli bi da me sruše mlohavi Džo i ludi Berni: Ovako je Tramp ismejao suparnike na izborima 2020.

Autor:

Svet

12.05.2019

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni američki lider Donald Tramp (72) toliko je siguran u svoje predsednikovanje i mogućnost da 2020. dobije još jedan mandat na čelu SAD da je na najgrublji mogući način ismejao protivkadidate na glasanju naredne godine, i to posebno one iz redova njemu suparničke demokratske stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp, Sanders i Bajden

Budući da je ubeđen u to da će mu na crtu iz te partije izaći ili nekadašnji potpredsednik Amerike Džo Bajden (76) ili dugogodišnji senator Berni Sanders (77), na njih se najviše i ostrvio. Pritom, on Bajdena sve vreme naziva mlohavi ili mlitavi Džo, dok mu je Sanders luckasti Berni.

- Prema mom mišljenju, predizbori će se odigrati između uspavanog poročnog Džoa i luckastog Bernija. Svi ostali nestaju brzinom svetlosti - napisao je Tramp na Tviteru govoreći o unutarstranačkoj trci demokrata za partijsku nominaciju, nakon koje pobednik postaje i zvanični kandidat te političke opcije za predsedničke izbore.

Sanders: Neću vređati Trampa

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dugogodišnji senator iz Vermonta Berni Sanders, poznat po tome što je u trci za stranačku nominaciju 2016. izgubio od Hilari Klinton, poručio je medijima da se tokom kampanje neće služiti uvredama na račun Donalda Trampa. Poručio je samo kako SAD treba jaka ekonomija, a ne Tramp.

Tramp se našalio na skupu u Floridi: Biću na čelu SAD od 10 do 14 godina. Kako god budemo želeli, zar ne?

 

Nakon te konstatacije Tramp, međutim, dodatno se ustremio na Bajdena, kom je u petak zvanično dodelio nadimak "uspavani jezivi Džo" (sleepy-creepy Joe).

 

- Dugo ga poznajem, on je pomalo mlitav i uspavan. Nikad, na primer, ne bi mogao da se nosi s kineskim predsednikom Si Đinpingom, to mogu da garantujem. To je drugi nivo energije i, da budem iskren, inteligencije. S druge strane, moje tarife će nam zemlju učiniti mnogo snažnijom u odnosu na Kinu, ne slabijom. Samo sedite i posmatrajte. Ovo nije Obamina administracija i administracija uspavanog Džoa, koji je dozvolio Kini da se izvuče sa "ubistvom" - rekao šef Bele kuće u intervju za Foks njuz, ne obrazlažući za šta u stvari optužuje Bajdena kada je u pitanju njegova politika prema Pekingu kao nekadašnjeg potpredsednika SAD.

Buttigiega uporedio s crtanim likom

Velike uvrede od Donalda Trampa istrpeo je i Pit Butigijeg (37), mladi gej-gradonačelnik Saut Benda u Indijani, kog je šef Bele kuće uporedio s čuvenim američkim strip-junakom Alfredom E. Njumanom - krezavim dečakom širokog lica i klempavih ušiju.

- Alfred E. Njuman ne može da bude predsednik Amerike - rekao je kratko Tramp komentarišući tog potencijalnog protivkandidata.

Butigijeg, inače bivši mornarički obaveštajac, nakon toga je saopštio kako će morati dobro da promisli šta je šef Bele kuće želeo da kaže, kao i da će izguglati tog junaka.

- Kapiram da je u pitanju generacijska šala - aludirao je Butigijeg malo na Trampove godine.

 

 

Inače, Trampovim uvredama nije se oduprla ni većina drugih potencijalnih predsedničkih kandidata iz redova demokrata, koje najpre očekuje trka za stranačku nominaciju. Njih je, podsetimo, čak 22, što aktuelnu borbu za novog šefa SAD čini najmasovnijom, pa ujedno i najkomplikovanijom, u američkoj istoriji.

Tramp: Taj Beto nestaje velikom brzinom

Harizmatični Beto O'Rork, političar i poznati muzičar, na trenutak je delovao kao velika nada demokrata iz Teksasa, međutim, ankete su pokazale da mu popularnost nije tako velika, što je potvrdio i Tramp.

- On bledi ogromnom brzinom - rekao je šef Bele kuće.

 

- Spreman sam da se suočim s bilo kim od njih. Neka se bog smiluje njihovim dušama - upotrebio je Tramp pomalo bizarnu frazu, a zatim još jednom izjavom zabrinuo američku javnost.

- Biću na čelu SAD od 10 do 14 godina. Kako god budemo želeli, zar ne - rekao je on kroz osmeh tokom predizbornog skupa u Panama Siti Biču u Floridi, a zatim dodao: "Već vidim sutrašnje naslove u pojedinim medijima: "Donald Tramp hoće da sruši američki ustav."

Interesantno je da već sada Tramp u odnosu na sve protivkandidate ima najveće šanse da osvoji izbore 2020, pokazuju američka istraživanja.

Aktuelni lider ima, sudeći po američkim istraživanjima, najveće šanse da osvoji još jedan mandat

Bajden: Trampe, ti si klovn

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Džo Bajden, profesor prava, dugogodišnji senator i potpredsednik SAD u administraciji Baraka Obame, odgovorio je na brojne prozivke Donalda Trampa i na pitanje medija da li će i on šefu Bele kuće dodeliti neki nadimak, odgovorio potvrdno.

- Postoji toliko nadimaka koje bih mogao da nadenem tom čoveku. Možemo početi sa klovn - odbrusio je Bajden, a zatim dodao: "Na svaku besmislicu koju je on rekao o drugim ljudima nemam problem da odgovorim direktno. Ono što neću da radim jeste ono što bi on želeo - da se sa njim valjam u blatu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading