Putin poručio Pompeu: Nadam se obnovi rusko-američkih odnosa

Autor: Tanjug

Svet

14.05.2019

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, tokom razgovora sa amerčkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Sočiju, da se nada da se razvijaju uslovi za obnovu rusko-američkih odnosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo i Vladimir Putin

Putin je podsetio da je pre nekoliko dana razgovarao telefonom sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i istakao da je stekao utisak da je Tramp posvećen obnovi rusko-američkih odnosa i kontakata, kao i zajedničkom rešavanju pitanja od obostranog interesa.

- Što se nas tiče, mi smo u više navrata rekli da bismo i mi voleli da u potpunosti obnovimo odnose. Nadam se da se uslovi koji su za to neophodni sada razvijaju - rekao je Putin. 


Ruski predsednik smatra da Moskva i Vašington mogu da održavaju dijalog o pitanju stabilnosti na energetskim tržištima. 

- Znamo da SAD postaju i već su postale najveći proizvođač nafte. U tom smislu, imamo mnogo toga da razgovaramo u smislu stabilnosti na globalnim energetskim tržištima - rekao je Putin.

Govoreći o izveštaju američkog specijalnog tužioca Roberta Malera o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, Putin je ocenio da je izveštaj objektivan i da je potvrdio da nije bilo dosluha između Rusije i aktuelne američke administracije. 

 

 

- Uprkos egzotičnosti rada komisije Malera, moramo mu odati priznanje. On je, generalno, sproveo nepristrasnu istragu i potvrdio je da nema nikakvih tragova niti bilo kakvog dosluha između Rusije i sadašnje administracije - rekao je Putin dodajući da je Rusija od početka odbacivale optužbe o mešanju u američke izbore kao krajnju besmislicu. 


Sastanak Putina, Pompea i šefa ruske diplomatija održava se u letnjoj rezidenciji ruskog predsednika Bočarov Ručej u Sočiju. 

U razgovoru učestvuju i savetnik Kremlja Juri Ušakov i direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da bi sastanak mogao da traje od 30 minuta do tri sata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading