Povratak otpisanog: Džonson favorit za naslednika Mej

Autor: Tanjug

Svet

17.05.2019

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši britanski ministar spoljnih poslova i nekadašnji gradonačelnik Londona Boris Džonson glavni je favorit među članovima britanske vladajuće Konzervativne partije da zameni Terezu Mej na mestu premijera, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Džonson, jedan od zagovornika Bregzita, prvi je izbor među 39 odsto članova partije, a na drugom mestu je bivši ministar za Bregzit Dominik Rab (13 odsto), rezultati su istraživanja koje je kompanija "JuGov" uradila za britanski "Tajms", prenosi Rojters.

Tereza Mej je ranije izjavila da će se povući sa čela stranke nakon što se u prvoj nedelji juna poslanici u britanskom parlamentu ponovo izjasne o njenom sporazumu o Bregzitu sa EU.

Članovi partije treba da imaju konačnu reč o tome ko će biti novi lider konzervativaca nakon što se širi spisak mogućih kandidata svede na samo dva imena, navodi agencija.


Boris Džonson je najavio da će se kandidovati za lidera Konzervativne partije, nakon što premijerka Tereza Mej napusti tu funkciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading