Amerikanci znaju: Na granicama Rusije izbiće treći svetski rat!

Autor: Sputnjik

Svet

05.06.2019

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko zaista dođe do oružanog sukoba Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, to se neće dogoditi u Siriji, već pre u Ukrajini, smatra počasni profesor na Univerzitetu Kolumbija (Njujork) Robert Legvold.

Foto: pixabay.com
Oružani sukob izbiće na granici sa Rusijom

Prema njegovom mišljenju, od početka ukrajinske krize 2014. godine počela je era novog Hladnog rata - zamrznutog konflikta koji se znatno razlikuje od "starog" Hladnog rata između SSSR-a i SAD. Na primer, za vreme Sovjetskog Saveza političke i vojne tenzije između dva bloka koegzistirale su sa ekonomskim vezama, ali sada strane koriste ekonomske poluge kako bi izvršile pritisak jedna na drugu.

- Postoji opasnost od oružanog sukoba. On bi se mogao dogoditi ne u Siriji, ne na Bliskom istoku, već u Evropi. I to se ne tiče zabrinutosti Sjedinjenih Američkih Država da Rusija može preuzeti teritorije od Estonije.

Legvold smatra da ako dođe do eskalacije - to će biti na granicama Ukrajine, ili će se desiti nova kriza, recimo, u Belorusiji, ili u nekom drugom regionu između NATO-a i Rusije.

Da bi se takav razvoj događaja sprečio, potrebno je značajno povećati nivo poverenja između strana, međutim, devedesetih godina Rusija i Sjedinjene Američke Države na najvišem nivou razmatrale su ideju evroatlantske zajednice od Vankuvera do Vladivostoka, sada se ta ideja čini fantastičnom.

- Zamrznuti smo u novom hladnom ratu -  zaključuje je profesor Legvold.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading