Tramp uvodi takse Meksiku

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.06.2019

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da postoji "velika verovatnoća" da će SAD sklopiti trgovinski sporazum s Meksikom, ali da će, ako dve zemlje ne uspeju da postignu dogovor, u ponedeljak na meksički uvoz biti nametnuta taksa od pet odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Ako budemo u mogućnosti da se dogovorimo s Meksikom, a postoji velika verovatnoća da ćemo to i učiniti, oni će početi snabdevanje poljoprivrednim proizvodima u velikom obimu, i to odmah - poručio je Tramp na Tviteru i dodao - ako ne budemo u stanju da postignemo dogovor, Meksiko će početi da plaća takse od pet odsto u ponedeljak -.

Da će Meksiko rasporediti Nacionalnu gardu na južnu granicu sa Gvatemalom, što je deo pokušaja države da se izbori sa migracijama iz Centralne Amerike u SAD, potvrdio je danas meksički ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard.

Tramp je još ranije zapretio dodatnim taksama na robu iz Meksika do 10. juna, ako ta zemlja ne učini više kako bi zaustavila priliv migranata u SAD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading