Iran o Makronovoj inicijativi: Ne pristajemo na nove pregovore o nuklearnom programu

Autor: Tanjug

Svet

07.06.2019

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran je danas odbacio francuske pozive na šire međunarodne pregovore o nuklearnim i vojnim ambicijama Teherana, dodajuci da će sa svetskim silama razgovarati samo o postojećem sporazumu iz 2015, javila je iranska tv.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Francuski predsednik Emanuel Makron je juče izjavio da Pariz i Vašington žele da spreče Teheran da razvije nuklearno oružje i da bi novi pregovori trebalo da se fokusiraju na ograničenje raketnih programa Irana i druga pitanja, preneo je Rojters.

Iransko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je, međutim, da neće voditi nikakve pregovore izvan okvira sporazuma iz 2015. koji je predsednik SAD Donald Tramp napustio prošle godine i uveo nove sankcije Iranu.


- Pod ovim okolnostima, pregovori o pitanjima izvan tog sporazuma vodili bi daljem nepoverenju među njegovim preostalim potpisnicima - saopštilo je iransko ministarstvo spoljnih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading