Kandidat za naslednika Tereze Mej: Da, koristio sam kokain!

Autor: Tanjug

Svet

08.06.2019

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski ministar za životnu sredinu Majkl Gov, jedan od političara koji se nadaju da će naslediti Terezu Mej na mestu premijera, priznao je da je koristio kokain u "nekoliko navrata" pre dve decenije. On je to učinio kako bi preduhitrio negativne naslove tokom predstojeće borbe za koju se očekuje da će biti žestoka, prenosi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Priznao: Majk Gov

Gov (51) izjavio je za Dejli Mejl da je upotreba kokaina bila greška i "nešto zbog čega duboko žali", ali da ne misli da bi ga zbog toga trebalo isključiti iz službe, objavio je list danas. 

Gov je najnoviji kandidat Konzervativne partije u izbornoj trci za naslednika Tereze Mej koji je priznao da je koristio ilegalne supstance.

Ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio je za londonski Tajms da je u mladosti pio lasi (vrsta jogurta) sa kanabisom dok je putovao po Indiji. Međunarodni sekretar za razvoj Rori Stjuart izjavio je za Telegraf da je pre 15 godina na venčanju u Iranu pušio opijum.

Maj se povukala sa mesta predsednice partije u petak, priznajući da nije uspela u svom pokušaju da povuče zemlju iz Evropske unije. Ona ostaje premijer i vodi vladu u svojstvu staratelja dok se ne izabere njen naslednik.


Do sada je 11 zakonodavaca objavilo da planiraju da osvoje poziciju lidera Konzervativne stranke. Šef stranke koja je pobedila na poslednjim izborima obično obavlja funkciju premijera. 

Nominacije za lidera Konzervativca zatvaraju se u ponedeljak popodne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading