Mogerinijeva: Preporučiću da Severna Makedonija i Albanija dobiju datum pregovora

Autor: Tanjug

Svet

12.06.2019

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, boravio je danas u Briselu, gde se sastao sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, koja je pokazala spremnost da lobira da Skoplje i Tirana dobiju datum za početak pregovora sa EU, u junu ili julu, preneo je makedonski Portalalb.

RepublikaFoto: Tanjug
Federika Mogerini

- Severna Makedonija, zajedno sa Albanijom, treba da dobije datum početka pregovora u junu ili julu. Ovo će biti preporučeno svim ministrima inostranih poslova zemalja članica EU sledeće nedelje - rekla je Mogerini, piše ovaj medij.

Navodi se da je Pendarovski informisao Mogerinijevu o spremnosti građana Makedonije da dobiju datum za otvaranje pregovora sa EU.


- Građani Republike Severne Makedonije, zbog onoga što je učinjeno i zasluženo, očekuju od naše države da dobije datum početka pregovora sa Evropskom unijom. To će takođe biti važno za stabilnost regiona - rekao je Pendarovski, kome je ovo bila prva zvanična poseta Briselu od stupanja na dužnost predsednika Severe Makedonje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading