Tramp danas potvrđuje kandidaturu za predsednika

Autor: Republika, Tanjug

Svet

18.06.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp će danas formalno u Orlandu, na Floridi najaviti svoju kandidaturu kako bi nagovorio birače da mu daju podršku da još četiri godine ostane na poziciji šefa države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

On veruje da će snažna američka ekonomija biti jači argument od zabrinutosti birača u pogledu njegovog neobičnog stila i polarizirajuće politike, preneo je Rojters.

Trump 2020. godine sigurno će imati velike sličnosti sa Trampom iz 2016. godine po svojoj drskosti i želji da se osveti demokratskim protivnicima promovišući oštru politiku o trgovini i imigraciji, ocenila je britanska agencija. 

- Radimo najbolji posao koji je iko verovatno učinio kao predsednik u prvom mandatu - rekao je Tramp za ABC njuz i dodao: - Mislim da sam uradio više od bilo kog drugog predsednika u prvom mandatu ikada. 

Nakon dve ipo godine njegovog mandata, Trump vidi dosta pozitivnih rezultata, pre svega rastuću ekonomiju i nizak nivo nezaposlenosti, navodi Rojters.

- Ako ekonomija ostane jaka, vrlo je verovatno da će Tramp biti ponovo izabran - izjavio je Njut Gingrič, bivši republikanski predsednik američkog Predstavničkog doma.

Anketa Rojtersa i Ipsosa od 11. juna pokazala je da Trampa podržava 40 odsto ispitanika kada je reč o radnim mestima, dok ga 57 procenata ne podržava.

Druga istraživanja javnog mnjenja pokazala su da se on nalazi iza glavnih demokratskih rivala poput bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, u ključnim državama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading