Putin pozvao Makrona na godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu

Autor: Tanjug

Svet

28.06.2019

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je, posle američkog predsednika Donalda Trampa i predsednika Francuske Emanuela Makrona, da 2020. godine dođe u Rusiju kako bi prisustvovao proslavi 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Makron

Putin je zahvalio Makronu na pozivu da prisustvuje Pariskom mirovnom forumu i rekao da će pokušati da dođe, prenosi Tass, navodeći da su dvojica predsednika jedan drugog oslovljavali imenom.

- Zahvalan sam na pozivu da prisustvujem Pariskom mirovnom forumu i pokušaću da dođem. Sa svoje strane, želim da vas pozovem da učestvujete na proslave 75. godišnjice pobede u Drugom sveskom ratu - rekao je ruski predsednik.

Tokom razgovora Putin je rekao da je Francuska jedan od najvažnijih partnera Rusije.

- Imamo ogromno iskustvo u konstruktivnoj saradnji u mnogim oblastima. Naravno, svesni smo problema i razgovaraćemo o njima - rekao je Putin i dodao da je prethodno na radnom ručku sa Makronom razgovarao o međunarodnim problemima od obostranog interesa.

Dvojica lidera su se sastala u rezidenciji ruskog predsednika na samitu G20 u Osaki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading