(FOTO, VIDEO) Putin se susreo sa Papom: Na sastanak kasnio skoro sat vremena

Autor: Republika, Tanjug

Svet

04.07.2019

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin susreo se danas sa papom Franjom, dan pre nego što katolicki lideri iz Ukrajine treba da dođu u Vatikan kako bi razgovarali o krizi u svojoj zemlji i usred nagađanja da bi njegova poseta mogla biti uvod u prvu posetu pape Rusiji, javio je Rojters.

RepublikaFoto: youtube.com/afpes/printscreen
Papa Franja i Vladimir Putin

Putin, koji je već dva puta ranije susreo sa papom Franjom, stigao je u Vatikan na početku 10-časovne posete Italiji tokom koje će razgovorati i sa italijanskim premijerom Ðuzepeom Konteom.

Njegova crna limuzina došla je u Vatikan sa više od 50 minuta zakašnjenja.

Rojters podseća da je Putin zakasnio 50 minuta i na svoj prvi sastanak sa Papom Franjom 2013. godine, a više od sat vremena na njihov drugi susret 2015. godine.

Ukrajina, koja ostaje teško pitanje u odnosima između Vatikana i Rusije, trebalo bi da bude glavna tema razgovora u zvaničnoj papskoj biblioteci u vatikanskoj Apostolskoj palati.

Kada su se poslednji put sastali 2015. godine, papa je pozvao Putina da učini "iskren i veliki napor" za postizanje mira u Ukrajini i pomogne u okončanju sukoba između ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika na istoku.

Posle susreta sa papom Putin će se sastati sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, a nakon večere koja će biti priređena u njegovu čast ruski predsednik će se vratiti u Moskvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading