Rusija će naoružati Venecuelu!

Autor:

Svet

05.07.2019

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska Federacija planira da preduzme korake u cilju jačanja oružanih snaga Venecuele, poručio je otvoreno zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov. Te njegove reči došle su istog dana kada su Ujedinjene nacije (UN) objavile izveštaj u kom se venecuelanski predsednik i saveznik Moskve Nikolas Maduro optužuje za brutalne likvidacije neistomišljenika u svojoj zemlji.

RepublikaFoto: twitter.com/AyoTV
Sergej Rjabkov

Izveštaj je sastavila visoka komesarka za ljudska prava UN Mišel Bašele, koja je u dokumentu objavila kako se u Venecueli sprovode brutalna mučenja, seksualna zlostavljanja i vansudska ubistva, za šta je zamenik ministra spoljnih poslova Venecuele Vilijem Kastiljo u petak rekao da su besmislice.

Izveštaj se u Rusiji smatra najnovijim pokušajem udara Zapada na Madura, budući da uzdaniku Amerike Huanu Gvaidu nije pošlo za rukom da na silu preuzme vlast u Karakasu. Njega je protekle nedelje komentarisao i šef Kremlja Vladimir Putin, rekavši šaljivo: "Bog mi još nije rekao da je Gvaido predsednik."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading