Ameri u panici! Kaliforniji preti potres koji će je uništiti!

Autor:

Svet

10.07.2019

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres jačine 7,1 stepen po Rihterovoj skali koji je u petak potresao Kaliforniju za sobom je ostavio veliku pukotinu vidljivu iz svemira, pa su SAD u panici od novog velikog potresa koji bi tu američku državu na zapadnoj obali SAD sravnio sa zemljom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na satelitskim snimcima koje je dostavio Planer Labs vidi se ogromna pukotina koja je nastala u mestu Ridžkrest, udaljenom oko 200 kilometara od Los Anđelesa. Seizmološki stručnjaci upozoravaju da bi neki novi veliki potres proširio taj rascep i doveo do nezapamćene katastrofe koja bi Kaliforniju pretvorila u prah i pepeo.

Pukotina koja je nastala nakon udara u petak vidljiva je iz svemira

To je, inače, bio drugi snažan zemljotres koji je uz nekoliko manjih potresa pogodio tu oblast za manje od 48 sati, a šteta koju je pričinio bila je odmah vidljiva. Veliki broj ljudi dao se u potragu za skloništima, a u strahu od novih podrhtavanja stanovnici uveliko prave zalihe hrane i vode. Mnogi objekti uništeni su u požarima uzrokovanim potresom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading