Odmotava se klupko! Klintonov pajtos u Jugoslaviji kupovao devojke za seks?

Autor:

Svet

10.07.2019

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder Džefri Epstajn, prijatelj nekadašnjeg predsednik SAD Bila Klintona, koji je uhapšen proteklog vikenda zbog optužbi da je trgovao maloletnicama i iskorišćavao ih za seks, kupovao je devojčice ispod 18 godina i na teritoriji bivše Jugoslavije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Klinton

To tvrdi britanski list Dejli mejl, ne navodeći, međutim, o kojim je devojkama tačno reč. Taj tabloid ipak otkriva da je jedna od Epstajnovih žrtava bila i atraktivna Nadija Marcinkova, koju je milijarder našao na prostoru istočne Evrope i odveo je u SAD, da bi, kako je ona tvrdila, od nje kasnije napravio svoju seksualnu robinju.

Marcinkova je u vreme kada je bila primorana na seks sa vremešnim Epstajnom imala samo 16 godina, a on ju je, kao i svoje ostale žrtve, vodio na svoja luksuzna imanja na Floridi i u Njujorku. Za bludne radnje s maloletnicama je, podsetimo, koristio i svoju privatnu letelicu marke Boing 727, koja je u medijima nazvana "Lilita ekspres", a u kojoj je sa monstrumom mnogo puta putovao i Klinton. On se zato u utorak branio kako nema ništa sa zlostavljanjem devojčica, trudivši se da umanji značaj svog prijateljstva sa Epstajnom.

Jedna od žrtava seksualnog predatora je i Nadija Marcinkova iz bivše Čehoslovačke, koja je tada imala samo 16 godina

Marcinkova je, inače, danas pilot, a svojevremeno je, kako se tvrdilo, pomagala Epstajnu da dolazi do drugih devojaka koje su mu pružale seksualne usluge. Osim nje, saučesništvo su mu pružale i druge žene - Lesli Grof, Sara Kelen i Adrijana Ros, koje su svedočile tokom njegovog suđenja 2008. Sada im se, međutim, gubi trag, pa se ne zna da li će se pojaviti u novom procesu protiv njega.

Podsetimo, Epstajnu preti 45 godina robije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading