6 mrtvih na Halkidikiju, srpski turisti nisu kontaktirali konzulat

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.07.2019

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uništena Grčka

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Jak vetar čupao je drveće, nosio krovove, prenosi Rojters. 

- Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto - rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdrvstvenog centra Nea Mudanja gde su smešteni mnogi povređeni.

Srpski turisti nisu kontaktirali konzulat, nevreme i u Solunu

Niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat Srbije u Solunu, nakon nevremena koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, saznaje Tanjug.

Telefonske i internet veze su u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije.

Nevreme manjih razmera pogodilo je i Solun, gde su u prekidu internet veze.

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je sinoć Halkidiki. 

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.


Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading