(FOTO, VIDEO) Strahuje se da ima još mrtvih na Hakidikiju, više od 100 povređeno u stravičnoj oluji

Autor:

Svet

11.07.2019

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima, a kako prenosi "Euronews", strahuje se da ima još četvoro mrtvih nakon što su snažni vetra i oluja pogodili sever Grčke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Grča posle apokalipse

Jedan turista je poginuo kada je vetar oduvao prikolicu u Halkidiju, potvrdila je obalska straža.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nevreme u Grčkoj

Muškarac i žena, takođe stranci povređeni su u istom incidentu. U drugom delovima regiona vatrogasci su potvrdili da sumnjaju da je jedna osoba stradala kada se srušio krov lokalnog restorana u Nea Plagii, a još dvoje nakon što se drvo srušilo u blizini jednog hotela.

Turisti iz Srbije koji su se zatekli na letovanju, naveli su da su u oluji "stradali" Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratija, Nikiti, Kalitea...

Prema navodima medija, više desetina ljudi je povređeno.

 

 

Ipak, iz vatrogasne službe nisu mogli sa sigurnošću da potvrde ove informacije.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

Mnoga mesta ostala su bez struje, a drvo koje je oboreno na putu od mesta Metamorfosis do Nikitija je prekinulo saobraćaj. Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa.

Turisti iz Srbije koji su se zatekli na letovanju, na društvenim mrežama naveli su da su u oluji "stradali" Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratija, Nikiti, Kalitea..

U Nea Kalikratiji oluja je čupala drveće, lomila suncobrane i nosila stolove...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading