Tramp vređao "obojene" žene demokrate u Kongresu

Autor: Tanjug

Svet

14.07.2019

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je danas grupu "obojenih" (crnkinja, ili kako se danas često kaže - Afroamerikanki) demokratskih predstavnica u Kongresu, nazivajući ih izazivačima nereda rođenim u inostranstvu i poručujući im da bi trebalo da se vrate u opustošena i osiromašena mesta iz kojih su došle, javio je AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Trampove opaske na Tviteru oštro su osudile predstavnice demokrata i tako za trenutak zaboravile na unutrašnje razdore koji već neko vreme vladaju među njima, navodi američka agencija.

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je da predsednik hoće da "Ameriku ponovo učini belom", dok je predstavnica demokrata iz Njujorka Aleksandria Okasio-Kortes, koja je već nekoliko dana u sukobu sa Pelosi, prokomentarisala da Tramp "ne može da zamisli Ameriku koja uključuje nas".

Asošijejted pres navodi da je Tramp "gotovo sigurno", kada je uputio svoje opaske, mislio na Okasio-Kortes i njene saveznike - Ilhan Omar iz Minesote, Ajanu Prezli iz Masačusetsa i Rašidu Tlaib iz Mičigena.


Od njih je, kako dalje precizira AP, jedino Omar rođena van SAD, odnosno u Somaliji. 

Predstavnik demokrata Ben Rej Ladžan rekao je da je Trampova poruka rasistička i dodao da su demokratski poslanici američki državljani koje je birao narod SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading