(FOTO) Rim zatrpan đubretom, prete zaraza i pacovi!

Autor:

Svet

15.07.2019

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska prestonica Rim doslovno se guši u gomili smeća, u kom se razmnožavaju pacovi i iz kog se širi nesnosni smrad, pa postoji ozbiljna briga za javno zdravlje jednog od turistički najposećenijih gradova Evrope.

Strah od zaraze u Rimu

Na zabrinjavajuću situaciju apelovali su lekari, dok su građani, koji su prinuđeni da se po trotoarima provlače između gomile đubreta oko kontejnera, očajni zbog te situacije i traže krivca u gradonačelnici glavnog grada Virđiniji Rađi.

Oni, naime, tvrde da gradske vlasti od stanovnika uzimaju enorme količine novca za komunalne poslove, ali da je ta služba ogrezla u korupciju i krajnje neefikasna.

Papa: Ovo znači degradaciju i zapuštenost Večnog grada

Interesantno je da je grad pre dve godine potrošio 597 evra po stanovniku na upravljanje otpadom, što je, inače, najveća cena u zemlji. Rimljani su zbog svega toga na Tviteru pokrenuli izbor za najsmrdljiviju kantu za smeće, a problem s đubretom je komentarisao čak i papa Franja, koji je to stanje nazvao degradacijom i zapuštenošću Večnog grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading