Putin na meti kolekcionara: Da li je ovo najskuplja vizit karta ikada?!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

23.07.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od britanskih aukcijskih kuća najavila je prodaju ličnih stvari poznate premijerke Velike Britanije Margaret Tačer. Početna cena kolekcije iznosi oko 30 hiljada funti sterlinga (oko 33.351 evra). Međutim, i ruski predsednik Vladimir Putin vrlo je interesantan kolekcionarima u svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Interesantan i kolekcionarima: Vladimir Putin

Pre nekoliko godina na Internetu se u prodaji pojavila vizitkarta predsednika Rusije Vladimira Putina. Na posetnici, koja je štampana 1990. ili 1991. godine, naznačena je tadašnja dužnost Vladimira Putina - Savetnik za međunarodne odnose predsednika Gradskog veća narodnih poslanika Lenjingrada.

U to vreme, današnji predsednik Rusije je bio na dužnosti u Sankt Peterburgu. Osim tipografskih linija, na posetnici je ručno napisano nekoliko brojeva telefona. Vlasnik vizitkarte, koja je dobro očuvana, tražio je za nju 950.000 rubalja (13.450 evra).

Nikad skuplja potvrda

Još jedna retkost, koja se dovodi u vezu sa Putinom, prodavana je za 150.000 rubalja (2.123 evra). Reč je o papiru sa državnim grbom, koji je predstavljao potvrdu o registraciji neke kompanije. Dokument je krajem 1993. godine potpisao tadašnji šef Komiteta za spoljne odnose u Sankt Peterbrugu Vladimir Putin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading