Tramp: Obuzdati "Gugl" i "Fejsbuk" jer imaju previše moći?

Autor:

Svet

24.07.2019

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo pravosuđa SAD otvara istragu da li velike kompanije za digitalnu tehnologiju učestvuju u antikonkurentskoj praksi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Istragom žele da utvrde kako su vodeće onlajn platforme na tržištu postigle snagu, štete li konkurenciji, potiskuju li inovacije ili na drugi način štete potrošačima.

Ministarstvo nije imenovalo kompanije, ali je pre mesec dana Rojters javio da se priprema istraga da li su "Amazon", "Epl", "Fejsbuk" i "Gugl" zloupotrebili svoju tržišnu moć.

Tramp uporno kritikuje velike tehnološke kompanije

Sve se glasnije traže stroži propisi ili čak razbijanje velikih tehnoloških kompanija koje su pod strogim nadzorom posle niza skandala sa ugrožavanjem privatnosti svojih korisnika. Američki predsednik Donald Tramp poslednjih je meseci žestoko je kritikovao velike tehnološke kompanije, optužujući ih da potiskuju konzervativne glasove na internetu, bez iznošenja bilo kakvih dokaza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading