Kim cilja Južnu Koreju i američke vojne baze: ISPROBANE BALISTIČKE RAKETE KRATKOG DOMETA

Autor:

Svet

01.08.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja saopštila je juče da je njen vođa Kim Džong Un nadgledao prvo probno lansiranje novog višenamenskog raketnog sistema koji bi mogao da poveća mogućnosti te zemlje za gađanje meta u Južnoj Koreji, uključujući tamošnje američke vojne baze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

To je objavila severnokorejska agencija KCNA, dok je južnokorejska vojska saopštila da su iz Severne Koreje lansirane dve kratkodometne balističke rakete.

KCNA dalje prenosi da je Kim izrazio zadovoljstvo probnim lansiranjem i rekao da će najnoviji raketni sistem imati glavnu ulogu u vojnim operacijama.

Severnokorejska agencija nije pomenula nijednu zemlju kao potencijalnu metu, ali se pretpostavlja da se proba odnosila na južnokorejsku prestonicu Seul, koji je očigledno u dometu ovog oružja.

Bolton: Lansiranjem nije prekršeno obećanje

Džon Bolton, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je da najnovijim lansiranjem raketa Severne Koreje nije narušeno obećanje koje je Kim dao Trampu o interkontinentalnim balističkim raketama, ali da u sumnju dovodi napore za nastavak denuklearizacije.

- Morate da se zapitate kada će početi prava diplomatija, kada će početi diskusija o denuklearizaciji - rekao je Bolton za Foks njuz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

02.08.2019 10:46

Samo ciljajte,i igraj te se ratova,a što nam se planeta raspada,koga briga kao da nemaju naraštaja za sobom.